De Web in de Wijk aanpak
Web in de Wijk voor en door bewoners

Web in de WIjk logoWeb in de Wijk is een krachtig instrument voor verbinding, informatie en participatie, in dienst van bewoners en bewonersorganisaties. Web in de Wijk is een model om bewoners van een buurt, wijk of dorp met elkaar te verbinden en zo de gemeenschap te versterken en de mogelijkheden van de wijk digitaal binnen handbereik van haar bewoners te brengen. 

 
De Web in de Wijk aanpak
Burgerparticpatie

Web in de Wijk burgerparticipatie

Burgerparticipatie is een sleutelbegrip geworden. Gemeenten en instellingen kunnen dit  faciliteren, door actieve bewoners middelen in handen te geven die zelforganisatie in buurten, wijken en dorpen mogelijk maakt en versterkt. Web in de Wijk is hiervoor een bijzonder krachtig middel, een instrument  voor communicatie, verbinding en co-creatie dat bijzonder eenvoudig te hanteren is. Web in de Wijk beschikt bovendien over zo'n 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van diensten die participatie van bewoners versterken.

 
De Web in de Wijk aanpak
Verbinding tot stand brengen

Web in de Wijk verbindt bewonersWeb in de Wijk biedt een platform om buurtbewoners met elkaar te verbinden, om informatie en ideeën te delen. Om een OPEN SOCIAAL NETWERK voor en door de eigen buurt te realiseren. 

 
De Web in de Wijk aanpak
Workshops en Trainingen

workshop wijkkrant maken Web in de WijkHet maken van een WebindeWijk webkrant is niet moeilijker dan werken in WORD. De techniek is bijzaak. 
De workshops en trainingen die wij aanbieden voor vrijwilligersgroepen die voor hun eigen wijk een WebindeWijk – webkrant maken gaan dan ook vooral over de INHOUD. 

 
De Web in de Wijk aanpak
Anderen over Web in de Wijk

"Op dit moment gebruiken de wijkbewoners in Emmen, Den Haag en Almere nog altijd Web in de Wijk en nog steeds in toenemende mate. Bewoners zijn meer betrokken geraakt, ontmoeten elkaar rond de Digikamers voor uiteenlopende activiteiten en zetten de aanpak ook in voor lokaal politieke kwesties."

Nieuws
WidW Pitch bij Huurdersfederatie

Web in de Wijk bij HuurdersfederatieOp 28 maart 2014 hield de Huurdersfederatie een conferentie ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Tijdens die conferentie werd ook aan Web in de Wijk de mogelijkheid geboden een ‘pitch’ te houden. 

 
Nieuws
Landelijke Bewonersdag LSA

Web in de Wijk bij Landelijke Bewonersdag LSAWeb in de Wijk was
aanwezig op de Landelijke Bewonersdag van het LSA, het Landelijk Samenwerkings verband Aandachtswijken, dat op 23 november haar 25-jarig bestaan vierde.

 
Meedoen
Laat bewoners zèlf aan het woord

Bewoners kunnen Web in de Wijk voor veel zaken gebruiken. Ze hebben er ook persoonlijk baat bij. Lees hoe.

 
De Web in de Wijk aanpak
Web in de Wijk leren gebruiken

Web in de Wijk wijkkrant trainingDe landelijke stichting Web in de Wijk biedt bewonersgroepen die met een Web in de Wijk platform starten een trainingen en workshops aan, gericht op direct resultaat. Kort na de start van het initiatief staat de webkrant online en zijn de vrijwilligers in staat om eigen stukjes, fotomateriaal of video hieraan toe te voegen.

De Web in de Wijk aanpak
Web in de Wijk lokaal

Web in de Wijk webkranten

 

 
Meedoen
Meedoen met Web in de Wijk

Ben je geïnteresseerd geraakt om mee te doen en zelf een Web in de Wijk te starten in jouw buurt, wijk of dorp ? Wij nemen graag contact met je op om je nader te informeren over de mogelijkheden van Web in de Wijk.

 

 
Nieuws
Huizen start ook met Web in de Wijk


Webkrant De Zuid in Huizen bij Web in de WijkOok in Huizen is een initiatief gestart met een webkrant van Web in de Wijk. Enkele vrijwilligers, allen bewoners van de wijk 'De Zuid'

 
De Web in de Wijk aanpak
Brochure (download)

Web in de Wijk brochure wijkmedia

 
Laden...